6 Haziran 2012 Çarşamba

kuğunun şarkısı 16 haziran cumartesi 21:00

16 haziran cumartesi 21:00
oyun adı: Kuğunun Şarkısı (A. Çehov-L.Pirandello kolaj)
ekip: Ege Sanat Atölyesi
yer: Kazım Abi'nin Avlusu




oyun hakkında:
Anton Çehov’un “Kuğunun Şarkısı” ile Luigi Pirandello’nun “Ağzı Çiçekli Adam” oyunlarından kolaj yapılarak uyarlanmıştır.


ekip hakkında:

Ege Sanat Atölyesi (ESA), tiyatro alanında alternatif projelere imza atma iddiasıyla kurulmuş ve bu alanda eğitim ve araştırma faaliyetleri yürüten bir yapılanmadır. Öğrenci kulüplerinde başlayan sanatsal faaliyetlerini mezuniyet sonrasında da sürdürmek isteyen Ege Üniversitesi mezunları tarafından resmi olarak Mart 2008'de İzmir'de kurulmuştur. Çalışmalarını Ege Üniversitesi Mezunlar Derneği (EÜMED) çatısı altında sürdürmektedir.
 
ESA, tiyatro ve müzik alanlarında faaliyet gösteren ve bu faaliyetlere farklı seviyelerde katılım ve destek gösteren üyelerden oluşmaktadır. Ortaya koyduğu ürünlerle Türkiye'deki sanat ortamında etkili olmayı ve buna katkı sunmayı görev bilmektedir.
 
ESA, öğrenci kulübünden süregelen gelenekle, ürünlerini eğitim-araştırma çalışmalarının sonucu olarak şekillendirme prensibi ile çalışmakta, tiyatro ve müzik alanlarında uzmanlaşıp alternatif oluşturma hedeflerini gerçekleştirebilmek adına kendi içerisinde eğitim-araştırma faaliyetlerini teşvik etmektedir. Eğitim-araştırma çalışmaları sürecinde ortaya çıkan üretimlerini Ege Üniversitesi, İzmir ve tüm Türkiye'de paylaşabileceği bir alan yaratmayı hedefleyen ESA, çalışmalarını sahne sanatlarının tüm alanlarına yaymayı hedeflemektedir. Bunun yanı sıra, Ege Üniversitesi Tiyatro Topluluğu (EÜTT)'ye tiyatro ve müzik alanında kurumsal çerçevede danışmanlık vermekte ve öğrenci kulübü ile organik bağını sürdürmektedir.
 
ESA, çalışmalarını farklı fiziksel hayat koşullarına sahip üyelerinin bir arada faaliyet gösterebileceği asgari çalışma ilkeleri çerçevesinde örgütlemekte, üyeler arasında katılımcı ve demokratik bir işleyiş oluşturulmasına özen göstermektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder